Månen/Jupiter stora Mån bilder Alla filmer Mina filmer på youtube Växter Rovfåglar Småfåglar Kräldjur Insekter Svampar o Lavar Vackra bilder
Hyra hus Tränings tips Vackra Knivar Paradis till salu prylar till salu Vildsvins jakt Ronnie 50år
Växthus Dammen Garaget Fågelvoljär Pelargoniaväxthus Vägbygget Ladan
Växtshopen Bladkaktusar Epiphyllum filmer Agave Amorphophallus Fuchsior Mina Orcidéer Byggde Växthus
Inkis 101 Pelargoner Brokblad Pelargoner Doft Pelargoner Dvärg Pelargoner Fågelägg Pelargoner Häng Pelargoner Primär hybrider P. Rosen Pelargoner Stjärn Pelargoner Tulpan Pelargoner Unik Pelargoner Vilda Pelargoner Zon Pelargoner Ängla Pelargoner Äggskal Pelargoner Byggde Pellis Huset
Mina damm-fiskar Mina Katter Mat till Parakiter Berglori Kungsparakiterna Häckning av Kungsen Hornparakit Splendidparakiterna Häckning av Splendid Häckning av Gouldsamadin Häckning av fischeri Byggde fågelvoljär Fåglar jag har/haft
Mina bi/honung bilder Tips/info Värma honung varroa kvalster Sveriges Biodlares Riksförbund jordbruksverket om Bi
Folk i Ronnieland Tostebergagänget Firmafest på WMdatat Kristianstads Trägårdsförening Kristianstads Fågelhobby Jaktfältskjutning Syd Svenska Orcidée 2008 Syd Svenska Orcidée 2012 Oppmana-Vånga Hembygdsförening ViltSpårkurs Kullabygdens FågelFörening
Kontakta Ronnie
Uppvärmning av honung.

 Man bör inte värma honung till höga temperaturer av flera skäl. Bland annat leder uppvärmning till att enzymer som finns i honungen förstörs.
 Ett sådant är diastas vars aktivitet kontrolleras för att avgöra om honungen uppvärmts - det förstörs runt 60 grader. 

 Ett annat skäl att inte värma honung till höga temperaturer är att det sker förändringar av sockersammansättningen.
 Honung är en mycket sur produkt (pH omkring 3,9) och om man värmer fruktos i sur miljö bildas furfuraler
 (viktigast hydroxymetylfurfural -HMF i dagligt tal) som ger konsistens och smakförändringar. HMF halten mäts i honung och får inte
 överstiga vissa gränsvärden för att det skall betraktas som honung (40 mg/kg). 

 Vidare finns flyktiga smakämnen som snabbare försvinner från honungen vid uppvärmning. Man bör egentligen aldrig värma större partier honung över 40 grader.
 Att man sedan kan njuta honung i te och liknande är en annan sak - tiden för uppvärmning är då kort, men säkert så denatureras i honungen ingående enzymer även då.

 Källa: www.livsmedelssverige.org/