Anders Nilsson ordförande Eva Olofsson Ove Nilsson Sven Kristiansson Göran Tobiasson Lars Ovesson Ronnie Jöneros
årsberättelse 2016 årsmöte 2018 årsmöte 2019 årsberättelse 2017 2019 möten 2020 möten
Medicin/sjukdomar
Burstorlekar DNA-test Kungsparakit Fischeri Splendidparakit Rödhätteparakit Gouldsamadin Kapucinersiska Kanarie Fåglar Spetsstjärtad bältfink
Mat till fåglar
Till Kent Till Lasse Till Bosse Marknad i Köge 2012 Utställning i Köge 2012 Utställning i Kassel 12 Skåneresan 2013 Jyllandsresan 2013 Marknad i Köge 2013 Utställning i Köge 2013 Marknad i Köge 2014 Utställning i Köge 2014 Skåneresan 2015 Lollandsresan 2015 Marknad i Köge 2016
Kungsparakiter (Alisterus scapularis)

 Kungsparakiten är en stor parakit 43cm, vikt 210-270gram.
 Den lever i mindre flockar i sydöstra Australien.
 utbredning kungsparakit
 Men klarar våra SydSvenska vintrar om den bara kan flyga in vid behov i ett frostfritt hus..
 Den klara av att sova ute i -13grader en natt också.

 Ungarna liknar honan, ända till 1.5 års ålder då börjar hanen att få ett rött huvud.
 Ungarna har ljustgrått näbb hanen rött o honan svart, honan är ljusblå på ryggslutet o hane lite mörkare blå.
 Detta mörk/ljus blåa går att se även hos ungarna innan hanen färgat ut .
 Honan bör vara 3år för att häcka, gärna även hanen.

 Kungsparakiter blir ca 25år, och vill helst bo i större voljärer.
 Holken skall vara LxBxH 30x30x120cm med ett ingångshål på 10cm.
 3-4 ägg läggs o kläcks efter 21dygn, ungarna lämnar boet när dom är ca 41dagar gamla,
 förräldrarna matar ungarna ytterligare en månad.

 Kungsparakiten är inte en högljud fågel och är lätt att få tam, kan även lära sig att tala.

Kungsparakiter som bada i snö

Kungsparakit hane Kungsparakit hona Kungsparakiter Kungsparakit unge